tirsdag 16. juni 2009

Trinn 7: Gjenoprett benbygningen - Topp 8 trinn for å sikre optimal helse


Tilskudd: Kalsium med Vitamin D og Magnesium

Hvorfor får de som tar kalsium kosttilskudd fortsatt et tap av ben-mineraltettheten? En grunn er at folk flest ikke tar nok kalsium for å oppveie det beløpet som blir brutt ned i løpet av normal aldring.
De fleste folk innser ikke at kalsiumtilskudd inneholder forholdsvis lite kalsium. Kalsium Citrate, for eksempel, består av 22% kalsium og 78% sitronsyre. Det betyr at 1000 mg kalsium Citrate har bare 220 mg av grunnleggende kalsium. For å oppnå optimal dosering for å beskytte mot bein tap kreves det at mange kapsler inntas.
Et annet problem oversett av de fleste leger er at beintetthetstap er ikke bare knyttet til kalsium mangel, men også med et utilstrekkelig inntak av en rekke andre næringsstoffer inkludert magnesium og vitamin D3. For at kalsiumet skal klare å opprettholde en sunn beintetthet må tilstrekkelige mengder vitamin D3, sink, magnesium, mangan og andre næringsstoffer være tilgjengelig slik at kalsium og fosfor kan bli innarbeidet i beinet.
I tillegg er de slik at de fleste former for kalsium ikke absorberes spesielt bra. Mens tap av benmineraltetthet oftest er assosiert med kvinner, vil aldrende menn også oppleve dette problemet.
Magnesium er ikke bare nødvendig for å opprettholde sterke bein, men det er avgjørende for å fremme et sunt det vaskulære systemet. Hvis man opprettholder et optimalt vitamin D blod nivå hjelper man også med å maksimere absorpsjonen av kalsium.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

web tracker