søndag 14. juni 2009

Trinn 5: Hormonell balanse - Topp 8 trinn for å sikre optimal helse


Tilskudd: Enten hormoner eller tilskudd som påvirker produksjon av visse essensielle hormoner. F.eks Barbasco, SuperMiraforte. OBS! Om du lurer på å ta hormoner alltid kontakt lege i forkant!

Hormon Balanse DHEA kosttilskudd (for menn og kvinner) Dosering: Nøyaktig dosering bør bestemmes ut fra blod testing og råd fra en lege.

Å ta vitaminer vil ikke hjelpe til med å bedre helsetilstanden din hvis du lider av en hormonell ubalanse. Ungdommelig hormonell balanse er avgjørende for å opprettholde god helsetilstand hos alle kvinner og menn i midten av 30 årene og oppover. Aldrende menn og kvinner vil alltid ha DHEA mangel. Menn over 40 år har ofte for mye estrogen og lite ledig testosterone. Aldrende kvinner må balansere sine progesteron og estrogen nivåer.

Riktig blod tester kan gi den nødvendige data for å utforme en individuelt tilpasset hormonell program. New York Academy of Sciences ga i 1996 ut enlærebok om DHEA og aldring som forutsatte vitenskapelig valideringprosesser for mange av DHEA's effekter. DHEA ble da akseptert som viktig i de medisinske miljøene på dette tidspunktet.

Dessverre viser forskning at DHEA produksjonen topper ved 25 år og faller kraftig hvert år etterpå. Etter fyllte 70 år har folks DHEA nivå gått ned med over 80%, noe som fører til hormonell ubalanse som kan påvirke livskvaliteten i stor grad. Slike ubalanser kan også oppstå med andre viktige hormoner i våre aldrende kropper som testosterone, estrogen, og progesteron.

Merk: Ikke bruk DHEA hvis du står i fare for eller har blitt diagnostisert med alle typer hormonell kreft, som for eksempel prostatakreft og brystkreft.

Seksuell stimulering begynner i hjernen når testosterone binder seg til celle-receptorene som antenner en kaskadekonfigurasjon av biokjemiske hendelser. Testosterone fremmer seksuell lyst og hjelper på ytelse, følelse og det endelige graden av oppfyllelse. Menn med lavt testosteron lider ofte av redusert sex lyst og impotens. Lavt testosteron har blitt koblet til en rekke aldersrelaterte problemer. En av grunnene til at aldrende menn får testosteron-mangel er konverteringen av testosterone til estrogen.

Som aldrende kvinne hemmes deres naturlige produksjon av hormoner, for eksempel estrogen og progesteron. Disse hormonal manglene kan gi opphav til en rekke ubehagelige menopausale problemer og de kan akselerere ulike aldringsprosesser. Forskere har funnet at estrogen bidrar til en rekke fordeler: å opprettholde fast hud og muskel tone, støtter sunne nevrologiske prosesser, hjelper på uimottakelig og seksuell funksjon, og produserer større følelse av velvære.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

web tracker