lørdag 13. juni 2009

Trinn 2: Omega 3 fettsyrer - Topp 8 trinn for å sikre optimal helse

Tilskudd: Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer fra kaldtvanns fisk har fått en enorm mengde god publisitet. En grunn er at det har vært flere vitenskapelige studier som dokumenterer at fiskeolje har flere helsemessige fordeler enn kanskje noe annet næringsmiddel.

Kommersiell fiskeolje kommer i et bredt spekter av renhet og doseringer. Ved vurdering av sikkerhet og styrken av fiskeolje, bør følgende tre faktorer vurderes:

  1. Stabilitet: fiskeolje kan lett bli harsk, så en måling av oxidative biprodkter er et avgjørende skritt for å sikre at fiskeoljen du svelger er fersk.
  2. Renheten: kaldtvannsfisk er rik på EPA / DHA, men er ofte forurenset med forurensing som PCB, kvikksølv og arsenik. Fiskeolje du svelger bør gå gjennom rense prosesser som er nødvendig for å forsikre at nivåene av disse stoffene er ufarlige.
  3. EPA-DHA konsistens: Den primære aktive ingredienser i fiskeolje er eicosapentaenoic acid (EPA) og docosahexaenoic acid (DHA). Korrekt merking av produktet er viktig for å sikre at mna inntar riktige mengder av EPA / DHA.

Tillegg av sesamfrø lignans til fiskeolje forbedrer fiskeoljens fordelaktige påvirkning. Når fett er fortært, blir det brutt ned til forbindelser som enten fremmer eller undertrykker provoserende reaksjoner. Spesialiserte enzymer i kroppen bestemmer hvilken provoserende vei fettet vil følge. Sesamfrø lignans hemmer et farlig enzym (delta-5 desaturase) som fører DGLA (di homogamma linolenic acid) som skal konverteres til arachidonic acid, en forløper til giftige provoserende faktorer som kan påvirke prostakjertelen og leukotrienes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

web tracker