lørdag 13. juni 2009

Trinn 1: Multivitamineraler - Topp 8 trinn for å sikre optimal helse



Tilskudd: Multivitamineraler

En overflod av publisert vitenskapelig forskning viser at mange av de vanlige helseproblemene knyttet til økt alder har en korrelasjon til mangel på spesifikke næringsstoffer i dietten.
Tatt i betraktning at kosttilskudd er tilgjengelige for å beskytte mot disse manglene er det å betrakte som personlig uaktsomhet hvis man ikke i det minste tar sine grunnleggende daglige vitaminer og mineraler.


Få leger i USA er i dag klar over hvor sjokkerende mange amerikanerne som har essensielle mangler på næringsstoffer. De fleste amerikanere ikke klarer å få selv den minste mengden vitaminer i sine dietter som det medisinske etablissement(FDA) selv sier er nødvendig. For eksempel, mange amerikanere supplere med rundt 400 mg av vitamin E for å få tak i det de mener er de optimale antioksidantegenskapene av dette næringsstoffet. Men den føderale regjeringen sier at bare 12 mg vitamin E er nødvendig. Respekterte American Journal of Clinical Nutrition sier at 93% av amerikanske menn og 96% av amerikanske kvinner ikke engang får i seg den føderale regjeringens anbefalte 12 mg vitamin E i sine dietter! Dette betyr at nesten alle amerikanere som ikke klarer å legge vitamin tilskudd til sine dietter er i alvorlig fare for vitamin E mangel.

Hvor farlig er det å være mangelfull i vitamin E?
I november 2006 ble den største studien hittil hvor man bruker blod nivåer av vitamin E (alpha-tocopherol) som markør for vitamin E status publisert i American Journal of Clinical Nutrition #10. Hensikten med denne studien var å relatere grunnleggende vitamin E nivåer med spesifikke dødsårsaker og total dødelighet med en oppfølging over en 19-årsperiode. Det var 29.000 kandidater opprinnelig registrert og 13.380 dødsfall tilgjengelig for analysis. Studiens resultater viste en signifikant reduksjon i total dødelighet i de med høyest blod nivåer av vitamin E. Basert på disse statistikkene, ble en leder publisert i samme tidsskrift hvor det ble satt spørsmåltegn ved hvorfor leger stadig betviler betydningen av vitamin E tilskudd? Artikkelene satte også fokus på å finne den riktige mengden E-vitamin som et menneske trenger. Ved å analysere detaljene for denne store menneskelige studien, fastslo lederen at mengden av dette næringsstoffet som er nødvendig for å oppnå optimale resultater bare kunne oppnås med kosttilskudd.

Vitamin E mangel akselererer alders-relatert helseproblemer, hvor man ser at mange fysiologiske funksjoner etter hvert som man blir eldre. I 2008 utgaven av Journal for Medical Association den 23. januar , ble resultatene fra en studie som målte vitamin E nivåer i personer på 65 år og eldre publisert. Resultatene viste at de med lavest blod nivåer av vitamin E var 60 % mer sannsynlig å lide av fysisk nedgang over en tre års oppfølgingsperiode. Studiens forfattere konkluderte: "Disse resultatene gir empirisk belegg for at en lav serum konsentrasjon av vitamin E er assosiert med påfølgende nedgang i fysisk funksjon blant eldre voksne."

Vitamin E er bare ett av mange manglende næringsstoffer. Dessverre vil de fleste dietter ikke gi selv de minste mengder næringsstoffer selv i henhold til det laveste daglige inntaket som den amerikanske regjeringen anbefaler. Som følge lider amerikanerne av mangled på viktige næringsstoffer som magnesium, krom, vitamin B6 og vitamin D. Heldigvis er det i USA lett å få potente doser av disse grunnleggende næringsstoffer i høy styrke og også i multivitamin form.

Antioksidanter, vitaminer, mineraler og helse
Til tross for konstant media oppmerksomhet rettet mot forbrukere av regjeringen, helse-etater og private organisasjoner, spiser de fleste amerikanere fortsatt ikke nok frukt og grønnsaker hver dag. Stadig forteller forskere at amerikanerne at de må konsumere frukt og grønt, i tillegg til antioksidant vitaminer, for å unngå en rekke alders-relaterte problemer.

F.eks viser overraskende ny forskning at unike polyfenoler som finnes i kakao gir et bredt spekter av fordeler for blodårene våre. Cocoa polyfenoler er klinisk bevist at de ikke bare støtter sunne insulin nivåer, men de fremmer sunne HDL nivå og regulerer LDL oksidering, og hjelper med å opprettholde allerede normalt blodtrykk og arterial blodstrøm ved å gjenopprette endothelial funksjon.

Høyt doserte vitaminer, mineraler og aminosyrer tilskudd danner grunnlaget for et helhetlig forebyggende helse program.

Mer om de individuelle egenskapene til vitaminer, antioksidanter og mineraler kommer i egne innlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

web tracker